Mail forwarden in Microsoft 365 inschakelen bij Argeweb

Gewijzigd op Wed, 06 Mar 2024 om 12:58 PM

Als je Microsoft 365 hebt kun je instellen dat mail wordt doorgestuurd naar een extern adres. Hiervoor moet wel eerst een aanpassing gedaan worden in de instellingen. In dit artikel leggen we uit wat je moet doen.

Inhoudsopgave

Foutmelding

Als je een forward instelt naar een extern mailadres kun je deze foutmelding krijgen:

Fout: 550 5.7.520 Access denied, Your organisation does not allow external forwarding. Please contact your administrator for further assistance.

Dit komt omdat Microsoft standaard het extern doorsturen niet toestaat. Je kunt dit uitzetten.

Extern doorsturen inschakelen

1. Log in met een beheerdersaccount op: https://protection.office.com/
  2. Klik links op Bedreigingsbeheer;
  3. Ga in het menu naar Beleid;
  4. Kies voor Anti-spam;
  5. Klik op het pijltje bij Spamfilterbeleid voor uitgaande spam (altijd AAN);
  6. Kies Beleid bewerken;
  7. Klik op Automatische doorsturen;
  8. Selecteer Automatische - door systeem beheerd;
  9. Kies Aan - Doorsturen is ingeschakeld en klik op Opslaan.