Let’s Encrypt op DirectAdmin VPS bij Argeweb

Gewijzigd op Fri, 08 Jul 2022 om 02:52 PM

Met een DirectAdmin VPS is het mogelijk om gebruik te maken van Let’s Encrypt. Hiermee kunt u diverse domeinen met een SSL beveiligen.

INHOUDSOPGAVE

Met een VPS waar u DirectAdmin op draait is het mogelijk om gebruik te maken van Let's Encrypt. Hierbij kunt u diverse domein- en subdomeinen met een SSL certificaat beveiligen. Tevens is hierbij een optie voor het automatisch verlengen van het certificaat aanwezig. Zo hoeft u deze niet handmatig te verlengen zodra deze afloopt.

Houd er rekening mee dat u minimaal DirectAdmin versie 1.50.1 geïnstalleerd moet hebben. Als u een oudere versie gebruikt dient u deze eerst te updaten.

1. SNI inschakelen

U dient SNI in te schakelen voor DirectAdmin. Dit kunt u doen door het bestand '/usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf' te openen. Zoek in dit bestand vervolgens de regel 'enable_ssl_sni='. Standaard heeft deze de waarde '0'. Verander deze naar '1'. Mocht de regel niet in het bestand voorkomen, voeg dan de volledige regel 'enable_ssl_sni=1' toe aan het configuratiebestand. Laat het bestand vervolgens open voor stap 2.

2. Let's Encrypt inschakelen

Voeg de regel 'letsencrypt=1' toe aan het reeds openstaande bestand 'directadmin.conf'. Hiermee wordt Let's Encrypt ingeschakeld. Sla het bestand vervolgens op en herstart DirectAdmin door het volgende commando uit te voeren:

service directadmin restart

3. Commando's uitvoeren

Voer de volgende commando's uit:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

./build rewrite_confs

4. Code controleren

Het is aan te raden om te controleren of u de meest recente code draait door de volgende commando's uit te voeren:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

./build update

./build letsencrypt

5. Aanvragen via DirectAdmin

Vanaf nu kunnen gebruikers via DirectAdmin onder 'User Level' een Let's Encrypt certificaat aanvragen door te klikken op 'SSL Certificates' en vervolgens 'Free & automatic certificate from Let's Encrypt' te selecteren.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren