PHP bij Argeweb updaten met een Direct Admin VPS

Gewijzigd op Vr, 8 Jul, 2022 om 3:00 PM

In dit artikelleest u hoe u de versie van PHP updatet voor uw DirectAdmin webserver. Het updaten van PHP gaat normaal gesproken handmatig of door het gebruik van bijvoorbeeld de yum tool. Indien u een DirectAdmin VPS heeft, kunt u gebruikmaken van de 'Custombuild-tool' van DirectAdmin.

*Belangrijk: houd rekening met een kleine downtime van uw webserver bij het uitvoeren van deze commando's*

Voor het updaten van PHP doorloopt u de volgende stappen:

1. Log in middels SSH op uw VPS.
  2. Ga naar de map met de 'Custombuild-tool' data. "cd /usr/local/directadmin/custombuild"
  3. Open het bestand 'options.conf' met uw gewenste tekst editor. In dit voorbeeld wordt gebruikgemaakt van de tool Vi. "vi options.conf"
  4. Wijzig de 'php5_ver' naar de gewenste versie en sla het bestand op. "php5_ver=5,5"
  5. Nadat u de gewenste wijziging heeft opgegeven voert u de volgende commando's uit.

"./build update"

"./build apache"

"./build php d"

Nadat deze commando's succesvol zijn doorlopen is de nieuwe PHP versie direct actief.