Wat is VPS bij Argeweb?

Gewijzigd op Fri, 08 Jul 2022 om 03:01 PM

Een VPS is een volledige installatie van een besturingssysteem (Windows, Linux) op een server die geschikt is gemaakt voor virtualisatie.

Virtual Private Server

Een VPS is een volledige installatie van een besturingssysteem (Windows, Linux) op een server die geschikt is gemaakt voor virtualisatie. Deze servers hebben vaak erg veel CPU-kracht en extra veel geheugen om de virtuele machines te kunnen draaien. Doordat u als klant de volledige controle over de VPS hebt is het net zo flexibel als een eigen fysieke server. Een fysieke server kun je dan zien als een huis, met meerdere kamers en ruimtes. Iemand woont er alleen en heeft al die extra kamers niet nodig. Het is veel efficiƫnter om de kamers te verdelen onder meerdere personen, met een eigen slot op de deur. Zodoende heeft iedereen zijn privacy en worden alle ruimtes optimaal benut. Dat is wat virtualisatie eigenlijk is.

Opschalen

Als klant heeft u de volledige controle over de eigen installatie van het besturingssysteem. Een tweede bijkomend voordeel van een virtuele server is dat hij eenvoudig is op te schalen naar een variant met meer geheugen, grotere schijven, of een extra CPU, zonder dat er ook maar 1 stukje extra hardware aan te pas komt. Microsoft biedt op basis van Hyper-V 2.0 in Windows Server 2008 R2 een hoogwaardig virtualisatiepakket.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren