Hostname aanpassen van uw VPS

Gewijzigd op Thu, 30 Nov 2023 om 04:38 PM

In dit artikel wordt beschreven hoe u de hostname van uw VPS kan aanpassen.

Het is mogelijk om de hostname van uw VPS aan te passen. U kunt dit doen door via SSH in te loggen op uw VPS en de volgende stappen te volgen. 

  1. Om de huidige hostname van uw VPS te achterhalen gebruikt u het commando 'hostname'. De hostname van uw VPS zal nu worden getoond.
  2. Open het bestand op de volgende locatie '/etc/sysconfig/network'. Dit kunt u openen met het commando 'vi /etc/sysconfig/network'
  3. U vind hierin de regel HOSTNAME=
  4. Achter 'HOSTNAME=' vult u de gewenste hostname in. Sla nu het bestand op.
  5. Open nu het bestand op de locatie '/etc/hosts' dit doet u met het zelfde commando 'vi /etc/hosts'. In het bestand zoekt u de eerder weergegeven hostname en past deze aan naar de nieuwe hostname die u in stap 1 heeft ingevoerd. Sla de wijziging op.
  6. We gaan nu kijken welke hostname er terug komt als u het commando 'hostname' invoert. Als de eerder aangegeven stappen correct zijn doorlopen dan zal de hostname die u heeft ingevoerd worden getoond.
  7. Als laatste stap gaan we met het commando '/etc/init.d/network restart' de netwerk service een herstart geven. Zodat we zeker weten dat de ingestelde hostname blijft bestaan als de server een herstart krijgt.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren