FTP instellen op een VPS

Gewijzigd op Do, 30 Nov, 2023 om 5:05 PM

Na het activeren van de website in IIS7 kan ook FTP functionaliteit worden toegevoegd op uw VPS. Hiervoor neemt

u de volgende stappen. Allereerst klikt u in IIS7 met uw rechter muisknop op Add FTP publishing.

Het nieuwe ventster Add FTP Site Publishing opent. U vult hier het adres in achter virtual host

(bijvoorbeeld ftp.domein.extentie). Onder het kopje SSL selecteert u het blokje Allow SSL en klikt

daarna op Next.

U kiest in het volgende scherm, onder Authentication, voor Basic. U kiest onder Authorization,

Allow acces to voor Selected users. Hieronder vult u de gebruikersnaam in van de user die voor de

website is aangemaakt. U vinkt tevens Read en Write aan en klikt op Finish. Daarna krijgt u een

bevestiging en klilkt u op OK.

FTP toegang is nu geactiveerd voor de website. U kunt via de IIS7 interface nu de instellingen voor FTP

eenvoudig beheren.