Installatie e-mailaccount van Argeweb (handmatig) in Thunderbird

Gewijzigd op Fri, 08 Jul 2022 om 03:56 PM

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u uw mail account handmatig kunt instellen in Mozilla Thunderbird.

• Klik rechtsboven op de instellingen-knop. Dit is de knop dat wordt weergegeven als drie horizontale streepjes die onder elkaar staan. Ga vervolgens naar Options en selecteer de optie Account Settings.
  • Klik linksonder op Account Actions en selecteer vervolgens de optie Add Mail Account om te beginnen met het configureren van uw mailaccount.
  • U kunt nu uw Name invullen waarvan u wilt dat geadresseerden deze zien als afzender.
  • Vul vervolgens uw Email address en het bijbehorende Password in. Zorg ook dat de optie Remember password is ingeschakeld om te voorkomen dat u deze ook na het instellen steeds moet opgeven.
  • Klik vervolgens op Continue om door te gaan.
  • Als u een melding krijgt dat de configuratie is gevonden door Argeweb, klik dan op Manual Config om een handmatige configuratie te forceren. Als u juist de melding krijgt dat de configuratie niet kon worden gevonden, dan wordt automatisch een scherm getoond waar u de configuratie handmatig op kunt geven.
  • Allereerst mag u rechts van Incoming opgeven of u gebruik wilt maken van IMAP of POP3, afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat. Gebruik vervolgens de volgende instellingen:

Incoming

• Server hostname: mail.argewebhosting.nl
  • Port: 993 (IMAP) of 995 (POP3)
  • SSL certificaat: SSL/TLS
  • Authentication: Normal password

Outgoing

• Server hostname: mail.argewebhosting.nl
  • Port: 587
  • SSL: STARTTLS
  • Authentication: Normal password

Username

• Incoming: Uw mailaccount
  • Outgoing: Uw mailaccount

Klik nu op Done om het configureren van uw mailaccount af te ronden. Uw mailaccount is nu volledig ingesteld!