Uw WordPress-website bij Argeweb migreren met Duplicator

Gewijzigd op Di, 24 Sep om 2:35 PM

Je kunt een WordPress site handmatig migreren. Maar dit kan erg complex zijn. Duplicator is een gratis plugin die dit voor je kan doen. In deze handleiding vertellen we je er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Je kunt een WordPress website migreren naar een andere locatie. Bijvoorbeeld omdat je naar Argeweb verhuist of omdat je een andere domeinnaam wilt gebruiken. In de volgende gevallen kun je de Duplicator plugin gebruiken:

• Je verhuist met je website naar Argeweb
  • Je maakt gebruik van onze verhuisservice en wilt een back-up aanleveren
  • Je wilt je website naar een andere domeinnaam verplaatsen

Stap 1: Duplicator installeren

Met de plugin maak je een migratiebestand. Hiervoor volg je de volgende stappen.

1. Log in op de backend pagina van je WordPress;
  2. Klik links in het menu op Plugins;
  3. Ga naar Nieuwe Plugin;
  4. Zoek in het zoekveld naar Duplicator;
  5. Klik op Nu Installeren en vervolgens op Activeren.

Stap 2: Ga naar de Duplicator pagina

Zodra je de Duplicator-plugin hebt geactiveerd komt er een Duplicator knop in het menu links te staan. Vaak is dit een van de onderste opties in het menu. Klik op deze knop.

1. Klik nu rechts boven op Maak Nieuwe;
  2. Je ziet nu een pagina met instellingen;
  3. Laat de standaard waarden staan;
  4. Klik op Volgende;
  5. Duplicator zal nu de website en de hostingomgeving scannen;
  6. Als scan voltooid is de volgende pagina te zien:

Stap 3: Resultaten

De resultaten op deze pagina laten zien wat Duplicator heeft gevonden over de website en de hostingomgeving. Als er opvallende zaken gevonden zijn maakt Duplicator hier een melding van. Klik op het betreffende tabblad om meer informatie hierover op te vragen. Probeer zoveel mogelijk de weergegeven meldingen te verhelpen alvorens verder te gaan met het migratieproces Dit helpt eventuele toekomstige problemen te voorkomen.

1. Als je klaar bent klik je onderaan op Maak;
  2. Het migratiebestand wordt nu aangemaakt. Sluit deze pagina niet;
  3. Als het migratiebestand is aangemaakt krijg je hier een bevestiging van.
  4. Deze pagina ziet er als volgt uit:

Download op deze pagina zowel het migratie- als het installatiebestand door op beide blauwe knoppen te klikken.

Tip: Heb je een nieuw pakket bij Argeweb besteld en maak je gebruik van de verhuisservice? Dan kun je deze twee bestanden naar ons sturen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Stap 4: Backup terugplaatsen

Upload het gedownloade Zip-bestand en de installer.php met een FTP-programma naar de public_html-map van je hostingomgeving. Ga naar het adres van het PHP-bestand. Je krijgt dan de volgende pagina te zien:

1. Klik op de checkbox voor "I have read and accept all terms & notices (required to continue)" en klik vervolgens op Next. Het installatieproces wordt nu gestart.
  2. Op de volgende pagina wordt er gevraagd om de MySQL-gegevens van je database. Vul hier de gebruikersnaam, databasenaam, het wachtwoord en de bijbehorende hostnaam in. Klik vervolgens op de knop Test Database
  3. Je krijgt de resultaten te zien. Als je een foutmelding krijgt verhelp je die eerst voor je naar de volgende stap kan gaan.
  4. Klik vervolgens opnieuw op Test Database om de connectie te testen. Als de resultaten in orde zijn klik je op Next om naar de volgende pagina te gaan.
  5. Je ziet nu een verificatiescherm waar je alle gekozen instellingen controleert. Als alles in orde is klik je op Yes.
  6. Op de volgende pagina kunnen algemene instellingen gedaan worden. Meestal hoef je geen aanpassingen op deze pagina te doen. Klik op Next om het herstelproces te starten. Als dit proces afgerond is wordt de volgende pagina weergegeven:

De website is nu volledig overgezet naar de nieuwe hostingomgeving.

Belangrijk

Als deze stappen niet uitgevoerd worden heb je een ernstig veiligheidsrisico. Na het migratieproces blijven namelijk enkele bestanden in de public_html-map aanwezig. Deze dien je te verwijderen. Dit zijn onder andere de complete back-up van je website en een kopie van de database. Verbind daarom met een FTP-programma naar de nieuwe hostingomgeving en verwijder hier de volgende bestanden:

• installer.php
  • installer-backup.php
  • installer-data.sql
  • installer-log.txt
  • database.sql
  • naamvandegekozenbackup_4bb82a4bdbe0f0725123271016124528_archive.zip

Doe het bovenstaande niet met de ingebouwde optie in de Duplicator-plugin. Dit werkt niet altijd goed. Doe dit handmatig via je FTP-locatie.