Instellen Cyberduck (MacOS) bij Argeweb

Gewijzigd op Vr, 8 Jul, 2022 om 2:20 PM

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Cyberduck op macOS kunt instellen voor het maken van een FTP verbinding met een Argeweb webhosting pakket.

Alle benodigde FTP logingegevens kunt u vinden in de brief of sms die u van Argeweb heeft ontvangen. Kunt u deze niet vinden, dan kunt u hier lezen hoe u de FTP gebruikersnaam en wachtwoord opvraagt:

https://www.argeweb.nl/kb/article/ftp-wachtwoord-opvragen-457.html

Instellen Cyberduck:

• Je klikt linksonder in het programma op het + knopje:
  • Er verschijnt nu een venster waarin de FTP-gegevens ingevuld kunnen worden. Hier kan je de volgende gegevens opgeven:

Schermnaam: De naam van de FTP-verbinding

Server: FTP-host

Poort: 21

Gebruikersnaam: (Vervang FTP-gebruikersnaam met je FTP gebruikersnaam)

Wachtwoord: (Je FTP wachtwoord)

• Hierna klik je op Meer opties.
  • Pas je onder Verbindingsmodus de waarde Standaard aan naar Passief.
  • Zodra al deze instellingen correct zijn ingevoerd, kan je linksboven op het rode bolletje klikken om het huidige scherm te sluiten. Deze FTP-verbinding wordt dan opgeslagen, en wordt zichtbaar binnen Cyberduck.
  • Om verbinding te maken via FTP kan je nu simpelweg dubbelklikken op de aangemaakte verbinding.