Website verhuizen naar Argeweb

Gewijzigd op Di, 6 Aug om 10:37 AM

Je kunt een website verhuizen naar Argeweb. We geven in dit artikel advies hierover.

Inhoudsopgave

Inleiding

Er zijn een aantal handelingen nodig om te zorgen dat je website volledig overgezet wordt van je huidige webhosting provider naar Argeweb. Bij je huidige provider staat op dit moment je website in de vorm van websitebestanden en databases. Je kunt deze bestanden eventuele database downloaden en lokaal opslaan.

FTP

Als je alle bestanden lokaal hebt opgeslagen kun je het Argeweb account erbij pakken. Maak verbinding met je pakket bij Argeweb via FTP. Je leest meer over een FTP verbinding in dit artikel: FTP instellen.

Als je verbinding hebt gemaakt zie je onder Externe site de mappen staan die je lokaal hebt opgeslagen. Je kunt deze verplaatsen naar je webhosting ruimte. Sla ze op in de map public_html.

Database importeren

Als jouw website gebruik maakt van een database dan kun je deze importeren. Hiervoor maak je eerst een nieuwe database aan in je pakket bij ons. Zie Database aanmaken.

Daarna kun je jouw eigen database importeren. Meer daarover lees je hier: Database importeren.

Testen

Heb je de website bestanden en de database geimporteerd, dan kun je de website testen voordat de domeinnaam werkelijk over is. Lees daarvoor: Nog niet actief URL achterhalen.