E-mail instellen in Android telefoon bij Argeweb

Gewijzigd op Zo, 14 Jul om 8:33 PM

In dit artikel lees je hoe je een e-mailaccount instelt op een Android telefoon.

Inhoudsopgave

1. Stappenplan mailaccount toevoegen
  2. E-mailinstellingen
  3. Account instellingen

Stappenplan mailaccount toevoegen

Let op! Android ziet op elke telefoon er anders uit. In dit artikel laten we zien hoe je een e-mailaccount instelt in een Sony Xperia Z smartphone.

In de ‘Instellingen’ van de telefoon klikken we op ‘Account toevoegen’. Deze optie staat onder de categorie ‘Accounts’.

1. Klik op ‘E-mail’.
  2. Vul hier je e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord.
  3. De accountinformatie wordt nu gecontroleerd.
  4. Kies voor ‘POP’ wanneer je het account als type POP wilt in stellen en voor ‘IMAP’ wanneer je het account als type IMAP wilt instellen.

E-mailinstellingen

Let op! Indien je een Plesk Webhosting Pakket heeft, dan heb je een ander serveradres.

Vul nu de gegevens in van de inkomende e-mail.

• Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld argeweb@argewebdemo.nl)
  • Wachtwoord: (Wachtwoord van het betreffende e-mailadres)
  • Server: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 995 voor POP, 993 voor IMAP.
  • Beveiligingstype: SSL
  • E-mail verwijderen van server: (persoonlijke keuze)

Serverinstellingen van de inkomende e-mail worden nu gecontroleerd.

Voor de uitgaande mail gebruik je de volgende instellingen:

• Server: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 587
  • Beveiligingstype: STARTTLS / TLS
  • ‘Aanmelden vereist.’ dient aangevinkt te zijn.
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld argeweb@argewebdemo.nl)
  • Wachtwoord: (Wachtwoord van het betreffende e-mailadres)

De serverinstellingen voor de uitgaande e-mail worden nu gecontroleerd.

Account instellingen

Bij ‘Accountinstellingen’ stel je persoonlijke wensen in zoals de controlefrequentie. Vervolgens stel je een Weergavenaam in.

Nu kan je volledig gebruik maken van je e-mailaccount via de de bijbehorende applicatie.