Under Construction pagina maken op een WordPress site bij Argeweb

Gewijzigd op Vr, 4 Okt om 12:27 PM

Als je een WordPress website hebt dan wil je hier af en toe onderhoud op doen. Tijdens die periode wil je liever dat de website niet bereikbaar is. Daarvoor kun je een Under Construction pagina maken. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Plugin Installeren

Stap 1: Log in op je WordPress website;

Stap 2: Kies in het menu links voor Plugins en vervolgens Nieuwe Plugin;

Stap 3: Zoek op deze pagina naar "Under Construction";

Stap 4: Als je de plugin gevonden hebt klik je op Nu installeren;

Stap 5: Zodra de plugin is geïnstalleerd klik je op Plugin activeren.

Instellingen

Under Construction staat nu in je lijst van plugins. Klik op Instellingen;

Je ziet de volgende opties:

• Activate or Deactive: De plugin aan of uit zetten
  • HTTP Status Code: Je kunt kiezen uit drie standaard pagina's. Deze statussen geven aan Google door dat er aan de website gewerkt wordt. Dat houdt in dat de website niet geblacklist zal worden totdat de Under Construction pagina gedeactiveerd is.
  • Restrict By Role: Je kunt met deze optie aangeven voor wie het mogelijk is om in te loggen.
  • IP Address Whitelist: Je kunt hier een IP-adres invullen. De Under Construction pagina zal niet zichtbaar zijn wanneer iemand met het betreffende IP-adres de website bezoekt.
  • Display Options: Je kunt hier kiezen welke tekst er wordt weergegeven. Als je zelf een tekst wilt invullen kun je kiezen voor de optie "Display the default under construction page, but use custom text".

Zet de pagina online door op Save Changes te klikken.