Een 301 redirect instellen bij Argeweb

Gewijzigd op Vr, 23 Aug om 3:57 PM

Je kunt op je hostingpakket bij Argeweb een redirect instellen. Je kunt hiervoor een 301 redirect gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Vooraf

Zorg ervoor dat je een verbinding maakt met je pakket via een FTP programma. Het bestand waar de redirect instaat plaats je in de map public_html. Door een code in een .htaccess bestand te plaatsen verwijs je de domeinnaam door.

Instructies

Het .htaccess bestand maak je aan door in Kladblok deze gegevens op te slaan als .htaccess bestand.

RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://www.uwdomeinnaam.nl/$1 [R=301,L]

We gebruiken uwdomeinnaam in dit voorbeeld. Hier vul je uiteraard je daadwerkelijke domeinnaam in.

Om uw domeinnaam zonder www door te verwijzen gebruik je de volgende code.

RewriteEngine on
rewritecond %{http_host} ^domeinnaam.nl [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.domeinnaam.nl/$1 [r=301,nc]

Windows

Staat je pakket op een Windows server? Dan kun je gebruik maken van de volgende ASP.NET redirect:

<script runat="server"> private void Page_Load(object sender, System.EventArgs e) { Response.Status = "301 Moved Permanently"; Response.AddHeader("Location","http://www.uwdomeinnaam.nl"); } </script>

In dit voorbeeld gebruiken we uwdomeinnaam. Je vervangt dit door het daadwerkelijke adres waar je heen wilt verwijzen.