Misleiding door Domain Renewal Group en Domain Registry Of America.

Gewijzigd op Thu, 30 Nov 2023 om 02:57 PM

De eigenaargegevens van domeinnamen zijn voor iedereen op te vragen in publieke WHOIS databases. Hierdoor is het mogelijk dat bepaalde bedrijven uw gegevens achterhalen en proberen u een onterechte rekening voor uw domeinnaam te sturen.

Bedrijven die gebruik maken van deze onethische praktijken zijn Domain Renewal Group, Namejuice.com en Domain Registry Of America (DROA). Er is geen complete lijst van deze bedrijven, en het is ook mogelijk dat hetzelfde bedrijf onder een andere naam werkt.

Het bedrijf verstuurd massa-mailings met brieven en e-mails die sterk lijken op een factuur naar de domeinnaamhouders. Zij doen zich voor als de rechtmatige registrar en verantwoordelijk zijnde voor de verlenging van uw domeinnaam. Het bedrijf is niet echt duidelijk over hun intentie, maar het doel is om de de domeinnaamhouder ervan te overtuigen de controle van het domein aan het bedrijf over te geven voor een aantal jaar.

Verschillende Nederlandse en Belgische domeinnaamhouders worden benaderd door deze partijen. Ook klanten van Argeweb zijn benaderd, daarom wij willen waarschuwen voor de misleidende praktijken van deze organisaties.

Werkwijze Domain Renewal Group

De Domain Renewal Group stuurt domeinnaamhouders een e-mail of brief en schrijft over de noodzaak om een domeinnaam te verlengen. De ontvanger wordt onnodig bang gemaakt dat zijn domeinnaamrechten zouden vervallen wanneer hij zijn domeinnaam niet snel verlengt.

De Domain Renewal Group biedt vervolgens aan om de domeinnaam tegen extreem hoge kosten bij hen te verlengen. Wanneer de houder van de domeinnaam op dit verzoek ingaat, wordt de domeinnaam overgedragen aan de Britse onderneming. Op dat moment vindt er een overdracht plaats waarbij de website en e-mailinstellingen verloren gaan.

Werkwijze Namejuice.com en Domain Registry Of America (DROA)

Domain Registry Of America stelt in een e-mail dat er reeds een verhuizing van de domeinnaam in gang is, en dat dezer alleen nog bevestigd moet worden met een authorizatiecode die opgevraagd dient te worden bij de huidige provider. Als op de link geklikt wordt zal tegen een niet nader genoemd tarief de domeinnaam voor 2 jaar verhuisd worden naar deze partij.

Niet op in gaan

Wanneer u een bericht van Domain Renewal Group of DROA ontvangt kan deze het beste genegeerd worden. Wij raden ten zeerste aan om niet op het aanbod in te gaan. Een domeinnaamregistratie wordt altijd automatisch verlengd bij Argeweb, tenzij iemand zelf aangegeven heeft het domeinnaam te willen opzeggen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren