FTP Account aanmaken binnen Plesk bij Argeweb

Gewijzigd op Fri, 08 Dec 2023 om 04:20 PM

In Plesk heeft u de mogelijkheid om zelf een FTP-account aan te maken. Hiervoor dient u eerst in te loggen in het Plesk Panel. U heeft een e-mail ontvangen van Argeweb, hierin staan uw gebruikersnaam, wachtwoord en het IP-adres ( of deze zijn vermeld op Mijn Argeweb https://mijnargeweb.nl ). U dient in de URL-balk van uw browser het volgende in te typen:

https://[ipadres]:8443

(:8443 is de port waarmee u met Plesk verbindt)

Indien u certificaatmeldingen krijgt van uw browser, dan kunt u deze accepteren.

U kunt inloggen op het Plesk panel door uw gebruikersnaam en wachtwoord uit de e-mail van Argeweb te gebruiken. Vervolgens klikt u op "Log in".

Binnen het Plesk Panel kunt u websites aanmaken (zie rood gemarkeerde venster). Als u al een website heeft aangemaakt staat de website hier weergegeven. In dat geval kunt u achter de naam van de site klikken op de tekst "[Manage in Power User view]". Mocht u nog geen site hebben aangemaakt kunt u deze hier eerst aanmaken.

Hierna komt u in het Plesk Power User Panel. Waar u kunt kiezen voor "Websites & Domains". Binnen deze pagina kiest u voor "FTP Access > create additional ftp account". Hier kunt u de FTP aanmaken. U rond het proces af door op de knop "OK".


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren