E-mail via webmail als .eml opslaan bij Argeweb

Gewijzigd op Fri, 08 Jul 2022 om 03:50 PM

In dit artikel kun je lezen hoe je voor onze Argeweb E-mailhosting dienst een e-mail via onze webmail als een .eml bestand kunt opslaan.

• Inloggen: Log in op onze e-mailhosting webmail.
  • Email opslaan: Zoek de e-mail welke je wilt opslaan op en selecteer deze, door hier met de muis op te klikken. Nadat de e-mail geselecteerd is, zal deze blauw gemarkeerd worden.
  • Klik hierna in de menubalk op Meer en kies Opslaan (.eml).
  • De e-mail wordt nu direct onder de standaard opslag locatie voor downloads van de Internet Browser opgeslagen.
  • Locatie van het bestand achterhalen: Om de locatie van het bestand op te vragen gaan wij de locatie van het bestand openen door op het pijltje naast de bestandsnaam te klikken en hierna voor Weergeven in map te kiezen.
  • Je ziet nu de bestandsnaam van de opgeslagen e-mail. In ons voorbeeld heet het bestand e-mail als bijlage opslaan test.
  • Klik vervolgens in de adres balk om het volledige pad van de opslag locatie te zien. Zodat je deze kunt noteren en op een later moment kunt opvragen als je de e-mail wilt openen of doorsturen.