Wat is een CMS bij Argeweb

Gewijzigd op Fri, 08 Jul 2022 om 02:39 PM

In dit artikel wordt beschreven wat een CMS is. CMS staat voor Content Management Systeem. Hier vind u een kleine opsomming van een aantal bekende systemen.

CMS staat voor Content Management Systeem. Hieronder vind u een kleine opsomming van een aantal bekende systemen.

  • Joomla
  • Wordpress
  • Magento
  • Drupal

Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Hiermee kunt u zelf snel aanpassing doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig. 

Het is lastig om van te voren aan te geven welke CMS voor u geschikt is. Dit ligt geheel aan de wensen die u heeft voor uw website. Elk CMS is anders en heeft andere mogelijkheden die u binnen de website kunt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld gewoon een website hebben of een blog dan kiest u in de meeste gevallen voor Wordpress. Als u een webshop gaat openen dan zal Magento op dat punt weer beter zijn. Het is daarom raadzaam om van te voren te overwegen welk CMS u wenst te gebruiken, voordat u veel tijd in het maken van de website/webshop steekt en u er achter komt dat het toch niet naar uw wens werkt.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren