Mail service bij Argeweb uitschakelen

Gewijzigd op Do, 25 Jul om 2:54 PM

In dit artikel lees je hoe je de mail service voor een Plesk domein uitschakelt.

Standaard wordt de mail service voor een aangemaakt domein binnen Plesk ingeschakeld. Dit kan problemen met zich meegeven, zeker als de e-mailserver voor de domeinnaam extern draait. Plesk maakt namelijk gebruik van een local mail server, dit kan problemen geven zoals het lokaal afleveren van e-mailberichten in plaats van op je externe mail server.

In de situatie dat je geen mail service gebruikt voor specifieke domeinnamen op je Plesk server, dan is het aan te raden de mail service uit te schakelen.

Je volgt hiervoor de volgende stappen:

1. U logt in op uw Plesk paneel;
  2. U klikt op 'Domains';
  3. U klikt achter de gewenste domeinnaam op 'Open in Control Panel';
  4. U klikt op 'Mail';
  5. U klikt op 'Change Settings';
  6. U vinkt de volgende optie uit 'Activate mail service on domain'.