Google Analytics instellen in WordPress bij Argeweb

Gewijzigd op Di, 24 Sep om 3:58 PM

Als je een website hebt bij ons kun je Googel Analytics gebruiken. In dit artikel bespreken we hoe je hier gebruik van maakt.

Inhoudsopgave

Inleiding

Google Analytics is een gratis dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen. Het doel van deze dienst is om een duidelijk beeld te geven van zaken zoals bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

Stappenplan

In dit stappenplan bespreken we hoe je een WordPress website verbind met Google Analytics. Gebruik jij andere software? Vraag na hoe je bij hen een tracking code kunt invullen.

• Log in op je beheerdersomgeving van WordPress;
  • Klik links in het menu op Instellingen;
  • Ga naar Google Analytics;

• Vul de tracking code in die je hebt opgevraagd bij Google;

• Klik op Wijzigingen opslaan;
  • Je kunt nu naar Google Analytics op je statistieken in te zien.