Script Installer bij Argeweb

Gewijzigd op Di, 15 Okt om 12:56 PM

Als je hosting bij ons afneemt kun je gebruik maken van Script Installer. Hiermee kun je applicaties installeren op je pakket. In dit artikel lees je er meer over.

Inhoudsopgave

Script Installer starten

Als je bent ingelogd op je klantomgeving volg je deze stappen om Script Installer te starten.

1. Ga naar Beheren en klik op Webhosting;
  2. Klik de domeinnaam aan;
  3. Ga links in het menu naar Algemeen;
  4. Klik op Script Installer.

Applicatie overzicht

Als je Script Installer hebt gestart zie je een overzicht van alle applicaties. De applicaties zijn in de volgende categorieën ingedeeld:

• Sociaal Netwerk Software (Forums, wiki, chat systemen);
  • Content Management Systemen (Joomla, WordPress, Drupal, etc.);
  • Webwinkel en Zaken doen (Webshops, advertentie systemen);
  • Afbeeldingen en Bestanden (afbeeldingsgalerijen, bestand beheer);
  • Enquêtes en Statistieken;
  • Overige;

Als je op een applicatie klikt krijg je meer informatie. Klik rechtsboven om de applicatie te installeren. Bij elke applicatie wordt er om een aantal gegevens gevraagd. De onderstaande velden komen het meeste voor.

Locatie

• Domein: het domein waarop de applicatie geïnstalleerd wordt
  • Pad: de map waarin de applicatie geïnstalleerd wordt

Versie

• Versie: De versie van het de applicatie die geïnstalleerd wordt
  • Taal: De taak waarin de applicatie geïnstalleerd wordt
  • EULA: De algemene voorwaarden
  • Automatische Updates: Stel je voorkeur in voor automatische updates

Database

• Database naam: Als je meerdere databases hebt kun je hier kiezen welke je gebruikt

Instellingen

• Administrator Gebruikersnaam: De gebruikersnaam om mee in te loggen op de beheeromgeving
  • Administrator Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord
  • Administrator Email: Naar dit mailadres worden berichten gestuurd over de applicatie. Bijvoorbeeld dat er een nieuwe update beschikbaar is
  • Website naam: De naam van de website

Sommige applicaties hebben extra opties. Deze zijn dan alleen voor die applicatie beschikbaar. WordPress heeft bijvoorbeeld de optie Multi-site inschakelen.

Installeren

Als alle gegevens zijn ingevuld klik je op Installeren. Een procesbalk laat de voortgang zien. Jouw geïnstalleerde applicaties staan onder Mijn applicaties.

Applicatie verwijderen

Ga naar Mijn Applicaties en klik op Verwijderen achter de gewenste applicatie. Om meerdere applicaties tegelijk te verwijderen selecteer je ze eerst en klik je onderaan de pagina op Verwijderen.