Joomla installeren bij Argeweb

Gewijzigd op Di, 8 Okt om 10:31 AM

Argeweb geeft als webhostingprovider standaard geen ondersteuning op scripts van derden. Maar met de handleiding hieronder moet het geen probleem zijn om een Joomla website te installeren op een webhostingpakket van Argeweb. Indien er vragen zijn over het hostingpakket en/of de database dan horen wij dat natuurlijk graag. Als je nog geen webhosting afneemt bij Argeweb, regel je dit snel en eenvoudig op onze website.

Joomla werkt zowel op een Windows als een Unix/Linux webhosting pakket, echter raden wij aan het op Unix/Linux te gebruiken. Pakketten worden bij ons standaard op Unix aangemaakt, maar pakketten die op Windows staan kunnen kosteloos gemigreerd worden. De stappen hiervoor staan in dit artikel beschreven.

Database

Om Joomla te kunnen installeren, heb je een database nodig. Deze maak je aan via Mijn Argeweb. Wil je de stappen hiervoor weten, lees dan dit artikel.

Installeren Joomla

Je installeert Joomla met de Script Installer. Deze tool is beschikbaar op Mijn Argeweb en start je door via het menu 'Beheren' te gaan naar 'webhosting'.

Webhosting menu item

Vervolgens kies je het pakket waarop je Joomla wilt installeren (indien je meerdere pakketten onder je klantnummer hebt).

Pakket kiezen

Vervolgens kies je aan de rechterkant in het menu 'Algemeen' en vervolgens voor 'Script Installer'. Deze start direct.

Script installer menu item

Via het tab 'Applicatie verkenner' kies je voor 'Joomla', deze valt onder de categorie 'Content Management Systemen'.

Content management systemen

Op de introductie pagina van de applicatie Joomla, klik je op 'installeer deze applicatie'.

Knop installeer deze applicatie

Op installatie pagina worden er om een aantal gegevens gevraagd.

• Domein: Dit is het domein waarop je de applicatie installeert.
  • Pad: Dit is het pad voor de installatie. Deze vul je alleen in, als je de installatie in een submap wenst te plaatsen.
  • Versie: Dit is de versie welk geïnstalleerd zal worden. Het is aan te raden om altijd de meest recente versie te installeren.
  • Taal: Dit is de taal waarin de applicatie geinstalleerd zal worden.
  • Inhoud: Hiermee kies je ervoor om 'demo content' te installeren.
  • Algemene Voorwaarden: Hier dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.
  • Automatische Updates: Hiermee schakel je automatische update in.
  • Database naam: Hier selecteer je de database die gebruikt moeten worden voor deze installatie.
  • Administrator Gebruikersnaam: Dit wordt de gebruikersnaam waarmee je na de installatie op de back-end kunt inloggen.
  • Administrator Wachtwoord: Dit wordt het wachtwoord waarmee je na de installatie op de back-end kunt inloggen.
  • Administrator Email: Dit is het e-mailadres welk aan het administrator account wordt gekoppeld.
  • Website naam: De naam van je website, dit is ook de titel van je website.

Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, dan klik je op Installeren.