WordPress installeren bij Argeweb

Gewijzigd op Wo, 9 Okt om 11:45 AM

Je kunt WordPress installeren bij Argeweb. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Om WordPress te gebruiken heb je een domeinnaam en een hostingpakket nodig. Je kunt deze bestellen op onze website.

Database

Om WordPress te kunnen installeren heb je een database nodig. Je kunt deze aanmaken in Mijn Argeweb. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

WordPress

Je kunt WordPress installeren met de Script Installer. Deze is tool is beschikbaar op Mijn Argeweb. Ga in het menu naar Beheren en dan naar Webhosting.

1. Klik de domeinnaam aan waarop je WordPress wilt installeren;
  2. Rechts onder Algemeen kies je voor Script Installer;
  3. Ga naar het tab Applicatie verkenner en kies voor WordPress;

Gegevens

1. Op de introductie pagina van de applicatie WordPress klik je op Installeer deze applicatie;
  2. Op de installatie pagina worden nu om een aantal gegevens gevraagd:
  • Domein: Het domein waarop je de applicatie installeert.
  • Pad: Het pad voor de installatie. Deze hoef je alleen in te vullen als je de installatie in een submap plaatst.
  • Versie: Dit is de versie die geïnstalleerd zal worden. Kies de meest recente versie.
  • Taal: Dit is de taal waarin de applicatie geïnstalleerd zal worden.
  • Inhoud: Hiermee kun je kiezen om demo content te installeren.
  • Algemene Voorwaarden: Ga hiermee akkoord om verder te kunnen gaan.
  • Automatische Updates: Hiermee kun je automatische update inschakelen.
  • Database naam: Selecteer de database die gebruikt moeten worden voor deze installatie.
  • Administrator Gebruikersnaam: De gebruikersnaam waarmee je na de installatie op de backend kunt inloggen.
  • Administrator Wachtwoord: Het wachtwoord wat hoort bij de admin gebruikersnaam.
  • Administrator Email: Dit is het e-mailadres die aan het administrator account wordt gekoppeld.
  • Website naam: De naam van je website. Dit kun je ook zien als de titel van je website.

Installeren

Als alle gegevens zijn ingevuld klik je op Installeren.