Installatie e-mailaccount (POP3/IMAP) op een iPhone/iPad

Gewijzigd op Fri, 07 Jul 2023 om 04:05 PM

Op zowel de iPhone als de iPad kunt u op dezelfde manier uw mailaccount instellen. De onderstaande afbeeldingen zijn op een iPhone genomen, maar de stappen zijn op een iPad onder normale omstandigheden hetzelfde.


Ga op uw toestel allereerst naar Instellingen en selecteer de optie Accounts en wachtwoorden.Er komt nu een nieuw scherm naar voren. Klik hier op de optie Nieuwe account.Vervolgens krijgt u een scherm te zien waar het accounttype geselecteerd dient te worden. Op dit scherm kiest u voor de optie Andere. Hierna tikt u de optie Voeg mailaccount toe aan om te beginnen met het instellen van uw mailaccount.U wordt nu gevraagd om een naam, e-mailadres, wachtwoord en beschrijving op te geven. Uw naam mag u zelf beslissen, en dit is wat een ontvanger als afzender te zien krijgt zodra u hem een mail stuurt. Vul bij e-mail adres en wachtwoord de gebruikersgegevens van uw mailbox in. De beschrijving is niet verplicht, maar mag u wel invullen. Deze is slechts bedoeld om het account eenvoudig terug te kunnen vinden in het overzicht van ingestelde mailaccounts.


Klik na het instellen van de bovenstaande gegevens op Bewaar om door te gaan.Op het volgende scherm kunt u kiezen of u de mailbox met het protocol POP of IMAP wilt instellen. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en mag beide worden gebruikt, maar in het voorbeeld zullen wij gebruikmaken van IMAP.


Vul vervolgens de volgende gegevens in bij zowel de inkomende- als de uitgaande mailserver:


Let op! Indien u een Plesk Webhosting Pakket heeft, dan heeft u een anderen Hostnaam. Het juiste Plesk serveradres kunt u hier opvragen.

  • Hostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Gebruikersnaam: Uw volledige mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van uw mailadres

 Nadat de bovenstaande gegevens zijn ingevuld kunt u op Bewaar klikken om door te gaan.Op de volgende pagina kunt u aangeven of u Mail en Notities wilt gebruiken. Dit mag u volledig naar wens instellen. Klik vervolgens op Bewaar om door te gaan.Als u het account succesvol heeft ingesteld zijn de items Verstuurd (sent), Concepten (drafts) en Verwijderd (trash) niet standaard ingesteld, zodat deze op de server worden opgeslagen. Indien u dit wel als standaard ingesteld wilt hebben, dan kunt u de volgende stappen volgen:


U kunt in uw menu gaan naar Instellingen en vervolgens naar Accounts en wachtwoorden. Klik vervolgens het correcte e-mailaccount aan en klik op de volgende pagina vervolgens op Account om de instellingen naar voren te halen.Onderaan het volgende scherm kunt u op Geavanceerd klikken. Vervolgens ziet u bij Postbusinstellingen de mappen Concepten, Verstuurd en Verwijderd staan. U kunt bijvoorbeeld op Verstuurd klikken om deze vervolgens aan de map Sent te koppelen, zoals deze op de mailserver van Argeweb genoemd wordt.


Koppel op deze manier Concepten aan de map Drafts en Verwijderd aan de map Trash.


Uw mailaccount is nu volledig ingesteld!


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren