SSL certificaat bij Argeweb installeren

Gewijzigd op Tue, 26 Sep 2023 om 09:39 AM

In dit artikel kun je lezen hoe je een SSL certificaat kunt installeren in Direct Admin. Let op: Deze handleiding gaat uit van de situatie waarin je al een SSL certificaat hebt aangeschaft. Je kunt deze aanschaffen bij een leverancier naar keuze. Wil je een SSL van Argeweb? Dan doen wij de installatie voor jou. Kijk daarvoor hier.


Inhoudsopgave


Waar moet ik zijn?

Zodra je bent ingelogd, kun je onder het kopje Advanced Features op SSL Cerfiticates klikken. 


Certificate Request

Om een SSL certificaat te installeren kun je een certificate request aanmaken en deze op te sturen naar de leverancier van je SSL certificaat. Deze kun je aanmaken door op Create A Certificate Request te klikken. Na het invullen van de benodigde gegevens klik je op 'Save' om het verzoek te voltooien.Je krijgt vervolgens jouw SSL certificate request te zien en deze kun je aan de leverancier van je SSL certificaat doorgeven.Code

Zodra je een SSL certificaat hebt besteld en het certificate request heeft doorgegeven aan de leverancier, krijg je van jouw leverancier een code. Je kunt verder met het installeren van het certificaat met de code. Je kunt via Direct Admin weer onder het kopje Advanced Features op SSL Cerfiticates klikken. Je kunt de optie Use the server's certificate aanklikken en bij de optie Paste a pre-generated certificate and key de code invullen. Na het invullen hiervan kun je op Save klikken.


Gebruik van https

Zodra je het certificaat hebt geïnstalleerd is je website beveiligd met SSL. De domeinnaam wordt dan voortaan opgeroepen met https in plaats van http. Echter, kan het zijn dat dit nog niet automatisch gebeurd. Om te zorgen dat je website altijd met https wordt opgeroepen, kun je dit forceren. Lees daar meer over in dit artikel.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren