Het verschil tussen IMAP / POP3 en hoe dit in te stellen

Gewijzigd op Do, 4 Jul om 12:28 PM

Wat zijn de verschillen tussen een IMAP en POP3 account? In dit artikel beschrijven we wat de voor en nadelen zijn tussen deze twee verschillen e-mail protocollen. IMAP staat voor Internet Message Access Protocol en heeft als verschil met POP3 dat je e-mail op de mailservers van Argeweb blijft staan, terwijl je met POP3 de e-mail download naar je computer.

Voordelen POP3

Wanneer je je e-mailaccount als POP3 account instelt, dan wordt de mail opgeslagen op je computer. Je bent dan niet afhankelijk van de ruimte van je e-mailaccount op de server. Tevens kan je offline de inhoud van je mailbox bekijken. De bestaande mail die al is opgehaald, is dan zichtbaar binnen je e-mailprogramma.

Nadelen POP3

Het nadeel van een POP3 account is, dat wanneer de mail op je computer wordt opgeslagen je niet de mogelijkheid hebt om via de webmail of een andere computer de mail te bekijken. Je kunt wel in de instellingen voor een optie kiezen dat er een kopie op de server wordt achter gelaten als het bericht wordt opgehaald. Het nadeel hiervan is dat het mogelijk is dat je account op de lange duur vol loopt.

Omdat de mail wordt opgeslagen op je computer, zijn er geen berichten beschikbaar op de server. Wanneer je computer crasht, dan is het mogelijk dat alle mail die staat opgeslagen op je computer verloren is gegaan.

Voordelen IMAP

Als je er voor kiest om je e-mailaccount als IMAP in te stellen, dan wordt de mail op de server opgeslagen. Je loopt dan niet het risico dat de mail verloren gaat als de mail op je computer staat opgeslagen. Je kunt de inhoud van je account via de webmail bekijken en op meerdere systemen instellen..

Nadelen IMAP

De e-mailberichten die ontvangen worden, worden opgeslagen op de server. Na verloop van tijd is het mogelijk dat de mailbox kan vol raken en je hiermee tegen problemen kan aanlopen met het ontvangen van de mail. Als je onderweg bent en je hebt geen verbinding met de server, kan je niet de inhoud van je e-mailaccount bekijken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren