Contactpersonen delen in Outlook 2013

Gewijzigd op Di, 9 Jan om 2:46 PM

Indien u meerdere Exchange accounts heeft onder dezelfde Exchange organisatie, dan kunnen de gebruikers onder andere agenda’s en contactpersonen met elkaar delen. Ook kunt u machtigingen instellen voor de gedeelde contactpersonen, zodat een gebruiker bijvoorbeeld alleen uw contactpersonen kan lezen maar niet aanpassen.

U start het programma Microsoft Outlook 2013 en u volgt de volgende stappen.

1. U kiest voor bestand.

2. U klikt op Accountinstellingen en kiest voor Gemachtigdetoegang.

3. U klikt op toevoegen.

4. U kiest de gebruiker welke uw contactpersonen mag inzien.

5. U kiest de rechten welke u wilt verlenen.

Vervolgens kan de ontvanger van de rechten de volgende stappen volgen om de gedeelde contactpersonen in te zien.

1. U gaat naar Contactpersonen.

2. U klikt op Gedeelde contactpersonen openen.

3. U geeft het e-mailadres op van de gebruiker welke zijn contactpersonen heeft gedeeld en klikt op ‘OK’. U kunt er ook voor kiezen om op de ‘Naam’ knop te klikken en vervolgens de persoonsnaam op te zoeken van de gebruiker.

De contactpersonen zijn vervolgens beschikbaar.