Uitleg over spoofing voor klanten van Argeweb

Gewijzigd op Wed, 28 Feb 2024 om 10:55 AM

In dit artikel vertellen we je over spoofing. Dat is een manier om online je voor te doen als een ander. Dit kan worden gedaan met een e-mailadres, website of IP-adres. Spoofing is een vorm van fraude. Neem altijd voldoende maatregelen om dit te voorkomen. Neem contact op met ons voor hulp en advies.

Inhoudsopgave

Website spoofing

Website spoofing is het nabootsen van een bestaande website. Deze website ziet er bijna hetzelfde uit als de echte. De URL van domeinnaam lijkt ook op de originele domeinnaam waar de website van is. Op deze manier wordt er bijvoorbeeld gevraagd om in te loggen met je gegevens. De spoofing website kan zo jouw gegevens buitmaken. 

E-mail spoofing

Met e-mail spoofing lijkt het dat mail afkomstig is van een bepaalde afzender. Bijvoorbeeld een bericht van je bank die niet afkomstig is van je bank. Bij deze e-mailberichten wordt de naam en afzender e-mailadres aangepast. Je wordt dan meestal verwezen naar een website die lijkt op die van de bank.

Via e-mail spoofing is het ook mogelijk om virussen te verspreiden. Zo'n virus kan ook een eigen e-mailadres aanmaken en deze gebruiken om de mail te versturen.

IP Adres spoofing

Met deze vorm van spoofing neemt de aanvaller het IP-adres van iemand anders aan. Deze manier van spoofing wordt in uitzonderlijke situaties toegepast en daarom ook bijna niet gebruikt.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren