Uw Wordpress website bij Argeweb verplaatsen naar een andere map

Gewijzigd op Fri, 08 Jul 2022 om 02:32 PM

Het artikel beschrijft hoe u Wordpress kunt verplaatsen naar een andere map van uw hosting voor het verplaatsen van de website.

Inhoudsopgave

Als u een website gaat maken met Wordpress en u wilt dat de huidige website online blijft staan dan is het mogelijk om Wordpress in een submap te installeren. Zodra u klaar bent met het maken van de website dan zou u deze graag op uw domeinnaam willen laten weergeven en niet meer in de submap.

Backup maken

Om dit voor elkaar te krijgen dienen de website bestanden te worden verplaatst op uw pakket en de paden in de database worden aangepast. In onderstaande stappen wordt er uitgelegd hoe u dit precies kunt doen.

Voordat u de handelingen gaat uitvoeren, zorg er altijd voor dat u eerst een back-up maakt van de website bestanden en de database. Door gebruik te maken van het artikel om een back-up te maken van uw database kunt u deze opslaan op uw systeem. Klik hier om het artikel te openen.

Paden vervangen

Wanneer u de database heeft gedownload op uw computer dan kunt u het .sql bestand openen met kladblok of notepad. We gaan nu de oude paden vervangen voor de nieuwe. Met CTRL + h kunt u de paden vervangen binnen kladblok/notepad. Gebruik de optie 'Alles vervangen/Replace All' om het pad te vervangen:

Bij ons ziet het vervangen er als volgt uit.

Oude adres: argewebdemo.nl/ argewebdemokb

Nieuwe adres: argewebdemo.nl/argeweb

Wanneer de paden zijn vervangen slaat u het .sql bestand op.

We gaan nu de database, die u zojuist heeft aangepast weer uploaden in PHPMyadmin. Het is aan te raden om de tabellen die op het moment nog aanwezig zijn eerst te verwijderen. Dit kunt u als volgt doen.

  1. Klik aan de linkerkant op uw 'Databasenaam'
  2. Klik nu onderaan de tabellen op 'Selecteer Alles' en verwijder de tabellen door op het dropdown menu 'Met geselecteerd' te klikken en te kiezen voor 'Verwijderen'
  3. Klik nu aan de rechterkant op 'Ja'. Hiermee worden alle tabellen verwijderd
  4. Om de database te importeren kunt u dit artikel gebruiken.

Map aanmaken en bestanden verplaatsen

Zodra de database is geïmporteerd gaan we via een FTP programma de gewenste map aanmaken. In ons geval is dit de map 'argeweb'. Als u de website gaat verplaatsen naar 'uwdomeinnaam' zonder submap dan hoeft u deze stap niet uit te voeren. U kunt dan de bestanden naar de map public_html verplaatsen van uw pakket.

LET OP: Zorg er wel voor dat de website bestanden van uw huidige website in een tijdelijk map plaatst, zodat u hiervan een back-up heeft. U kunt ook de website bestanden verplaatsen naar uw computer, zodat u een back-up heeft.

We gaan nu de bestanden verplaatsen naar de juiste map. De bestanden die in ons geval in de map 'argewebdemokb' worden verplaatst naar de map 'argeweb'.

Htaccess aanpassen

Het verplaatsen van de map is niet het enige wat er dient te worden gedaan. Ook dient het .htaccess bestand te worden aangepast. Hierin staat namelijk nog het oude pad. Ons .htaccess bestand ziet er als volgt uit.

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /argewebdemokb/

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /argewebdemokb/index.php [L]

</IfModule>

# END WordPress

Deze wordt aangepast naar het onderstaande .htaccess bestand. Hierin ziet u dat de map 'argewebdemokb' is vervangen door 'argeweb'. Als u de website verplaatst naar alleen uw 'domeinnaam' en niet meer plaatst in een submap, dan haalt u argewebdemokb/ weg bij 'ReweriteBase' en 'RewriteRule'.

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /argeweb/

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /argeweb/index.php [L]

</IfModule>

Het is mogelijk dat u de cache module gebruikt voor Wordpress. Deze module voegt ook een pad toe in het wp-config.php bestand. Als u deze gebruikt dient u hierin ook het juiste pad aan te geven.

Door bovenstaande stappen te volgen heeft u de website volledig verplaatst naar de gewenste map.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren