Wordpress website bij Argeweb verplaatsen naar andere map

Gewijzigd op Di, 24 Sep om 2:52 PM

Je kunt een WordPress website verplaatsen naar een andere map. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Als je een website maakt met WordPress wil je misschien dat de huidige website online blijft staan. Dat kan door WordPress in een submap te installeren. Als je klaar bent met het maken van de website kun je dan vervolgens deze weer verplaatsen naar de hoofdmap zodat deze online kan.

Backup maken

Om dit te doen gaan we eerst de website bestanden verplaatsen en de paden in de database aanpassen. Volg de onderstaande stappen. Maak altijd eerst een back-up van de website bestanden en de database.

Paden vervangen

Als je de database hebt gedownload kun je het .sql-bestand openen met Kladblok of Notepad. Met Ctrl+h kun je paden vervangen. Gebruik de optie Alles vervangen/Replace All om het pad te vervangen:

In ons voorbeeld ziet het vervangen er als volgt uit.

Oude adres: argewebdemo.nl/argewebdemokb

Nieuwe adres: argewebdemo.nl/argeweb

Als de paden zijn vervangen slaat je het .sql-bestand op. Upload nu de database weer in PHPMyadmin. Het is aan te raden om de tabellen die op het moment nog aanwezig zijn eerst te verwijderen. Dit doe je als volgt.

1. Klik links op Databasenaam;
  2. Klik onderaan de tabellen op Selecteer Alles;
  3. Ga naar het dropdown menu en klik op Met geselecteerd en dan op Verwijderen;
  4. Klik op Ja.

Map aanmaken en bestanden verplaatsen

Als de database is geïmporteerd gaan we via een FTP programma de gewenste map aanmaken. In ons voorbeeld is dit de map argeweb. Als je de website gaat verplaatsen naar uwdomeinnaam (zonder submap), dan hoe je deze stap niet uit te voeren. Je kunt dan de bestanden naar de map public_html verplaatsen.

Let op: Zorg er wel voor dat de website bestanden van je huidige website in een tijdelijk map staan. Dan heb je hiervan nog een back-up. Je kunt ook de website bestanden verplaatsen naar je computer.

Verplaats de bestanden nu naar de juiste map. De bestanden in de map argewebdemokb in ons voorbeeld worden verplaatst naar de map argeweb.

Htaccess aanpassen

Het verplaatsen van de map is niet het enige. Pas ook het .htaccess bestand aan. Hierin staat namelijk nog het oude pad. Ons .htaccess bestand ziet er als volgt uit.

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /argewebdemokb/

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /argewebdemokb/index.php [L]

</IfModule>

# END WordPress

Deze wordt aangepast naar het onderstaande .htaccess bestand. Hierin zie je dat de map argewebdemokb is vervangen door argeweb. Als je de website verplaatst naar alleen domeinnaam en niet meer plaatst in een submap, dan haal je argewebdemokb/ weg bij ReweriteBase en RewriteRule.

# BEGIN WordPress

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteBase /argeweb/

RewriteRule ^index\.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /argeweb/index.php [L]

</IfModule>

Het is mogelijk dat je de cache module gebruikt voor WordPress. Deze module voegt ook een pad toe in het wp-config.php bestand. Als je deze gebruikt moet je hierin ook het juiste pad aan geven. Door bovenstaande stappen te volgen heb je de website volledig verplaatst naar de gewenste map.